Vi ste ovdje :

Predstavljanje škole

Međunarodna škola
 
Škola je otvorena djeci svih nacionalnosti bez obzira na to je li im materinji jezik francuski ili neki drugi. Francusku školu trenutno pohađaju djeca iz više od 10 zemalja. To međunarodno okruženje omogućuje djeci da se otvore prema svijetu i njegovoj raznolikosti.
 

 

 
 
Priznata škola
Francuska škola je u nadležnosti francuskog veleposlanstva u Zagrebu, te se nalazi pod istim krovom s Njemačkom međunarodnom školom u okviru tzv. Eurocampusa. Izvanredna suradnja Francuske i Njemačke škole omogućuje djeci obiju škola sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima.
 

 
 
Budući da je Francuska škola u Zagrebu dio mreže francuskih škola u inozemstvu (pod vodstvom Agencije za francusku nastavu u inozemstvu), dijete iz Francuske škole u Zagrebu može nastaviti školovanje u bilo kojoj od tih ustanova.
 

 
 
Nastava u skladu s francuskim programima
Nastava u potpunosti odgovara francuskim programima te ju održavaju diplomirani francuski profesori koji u velikom broju dolaze iz francuskog Ministarstva prosvjete. Škola je konvencionirana s Agencijom za francusku nastavu u inozemstvu (AEFE).
 
 
Nastava u skladu s hrvatskim programima
Francuska škola hrvatskoj djeci također nudi nastavu hrvatskog jezika, zemljopisa i povijesti u skladu s uputama hrvatskog Ministarstva prosvjete. Od 2014. godine Francuska osnovna škola je priznata i od strane hrvatskog Ministarstva prosvjete. 
 

 
 
Školom djelomično upravlja upravni odbor škole, sastavljen od roditelja dobrovoljaca, te je odgovoran za njene financijske poslove, dok direktor škole koji direktno dolazi iz francuskog Ministarstva prosvjete odlučuje o pedagoškoj i administrativnoj organizaciji školske ustanove.
 
 
Otvorena škola
Francuska škola u Zagrebu osigurava nastavu u skladu s programima i ciljevima francuskog obrazovnog sustava i to u internacionalnom i multijezičnom okruženju.
Škola nudi svojim polaznicima raznolike i njima prilagođene sportske i kulturne aktivnosti zahvaljujući bogatoj ponudi grada Zagreba i raznolikim suradnjama.
Upisati se mogu djeca od 3. godine života (vrtićki razred Petite section) do 14. godine života (9. razred osnovne škole tzv. 3ème). Od rujna 2014. godine Francuska škola nastavlja svoj razvoj te nudi učenicima srednje škole tzv. lycée mogućnost školovanja putem dopisnog centra CNED. Na taj način Francuska škola u Zagrebu osigurava svim učenicima mogućnost školovanja i pripreme sve do francuske mature. 
Trenutno je upisano 127 djece u ukupno 12 razreda.
 

 
 
Povijest
Francuska škola u Zagrebu osnovana je 1996. pod inicijativom udruge roditelja upisanih učenika i poduzeća, i to uz potporu Veleposlanstva Francuske u Hrvatskoj. Nastava u potpunosti odgovara francuskim programima i pedagoškim metodama.
 
Nakon što je prvih 9 godina Francuskom školom upravljala tzv. Mission Laïque Française, od 2005. godine njome upravlja Udruga registrirana u Hrvatskoj čiji su članovi roditelji upisanih učenika. Udruga je konvencionirana s A.E.F.E., agencijom za francusku nastavu u inozemstvu, javnom ustanovom koja upravlja francuskim školama u inozemstvu te je u nadležnosti francuskog Ministarstva vanjskih poslova.
 
Nastavu održavaju diplomirani francuski profesori u skladu s pravilima francuskog Ministarstva prosvjete i pod vodstvom A.E.F.E. (agencije za francusku nastavu u inozemstvu). Nastava i svjedodžbe iz Francuske škole u Zagrebu su u potpunosti priznate od strane francuske države kao da je dijete pohađalo nastavu u Francuskoj.
 
Francuska škola u Zagrebu je privatna, neprofitabilna ustanova koja je smještena u vrlo ugodnim prostorijama nedaleko od centra grada. Zahvaljujući kvalitetnoj nastavi škola uspješno radi od samog početka, zabilježavajući sve veće zanimanje za francuski jezik.
 
 
U rujnu 2006. Francuska škola u Zagrebu uvela je 6. razred (6ème de collège) u suradnji s Nacionalnim centrom za dopisnu nastavu (CNED). CNED je javna ustanova u nadležnosti francuskog Ministarstva prosvjete koja osigurava kvalitetnu dopisnu nastavu u skladu s pravilima i programima francuskih škola.
 
U rujnu 2007. uveden je 7. razred (5ème de collège) pod istim uvijetima.
 
U rujnu 2008. uvedeni su 8. i 9. razred (4ème i 3ème de collège).

U rujnu 2014. otvorena je srednja škola tzv. lycée te se od tada učenicima srednjoškolcima pruža mogućnost školovanja do mature putem CNED-a (Francuskog Centra za dopisnu nastavu). Učenici su pod vodstvom kvalificiranih repetitora za sve školske predmete.

U 2014. godini Francuska osnovna škola je također priznata od strane hrvatskog Ministarstva prosvjete. 

U srpnju 2015. Francuska škola u Zagrebu konvencionirana je s AEFE (Agencija za francusku nastavu u inozemstvu) i za razrede koleža tj. za 6. do 9. razred, te se nastava više ne osigurava putem dopisnog centra CNED nego u obliku izravne nastave.

Francuska škola u Zagrebu je središnja ustanova za polaganje ispita i dobivanje diplome tzv. Diplome National du Brevet (DNB). 

Last Updated on Thursday, 26 January 2017 14:30

July 2018
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Nadolazeći događaji

No eventsKontaktirajte nas

  • Adresa: 36 Fratrovac, Zagreb, 10 000, Hrvatska
  • Tel: 00385 (01) 234.77.10
  • Fax: 00385 (01) 234.76.96
  • Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.