Vi ste ovdje :

Upisi

Naša ustanova osigurava nastavu u skladu s uputama francuskog Ministarstva prosvjete te podliježe inspekcijama istog ministarstva. Učenici 1. do 9. razreda osnovne škole pohađaju redovnu razrednu nastavu dok su učenici srednje škole od 10. do 12. razreda upisani u francuski program dopisne nastave pod vodstvom CNED-a (francuski Nacionalni centar za dopisnu nastavu). CNED je javna ustanova francuskog Ministarstva prosvjete te je sa svojih 400 000 upisanih učenika prvi izvođač dopisne nastave u Francuskoj i svim frankofonim zemljama u svijetu. Nastavni program odgovara u potpunosti nastavnom programu francuskog Ministarstva prosvjete kao da Vaše dijete pohađa školu u Francuskoj.
 
Francuska škola u Zagrebu nudi nastavu za vrtić (u trajanju od 3 godine), osnovnu školu (u trajanju od 5 godina, tj. 1. do 5. razred osnovne škole) , collège (u trajanju od 4 godine, tj. 6. do 9. razred) te srednju školu –lycée (u trajanju od 3 godine  do mature)


Vrtić i 1. do 5. razred osnovne škole:
Nastavu provode 4 nastavnika za djecu raspoređenu u 2 vrtićke grupe i 2 razredne skupine osnovne škole. Zahvaljujući malim razrednim grupama, nastavnici mogu provoditi kvalitetnu nastavu te posvetiti dovoljno vremena svakom pojedinačnom učeniku.
 
6. do 9. razred :

Učenici su raspoređeni u 4 razreda, tj. 1 razred za svaki nivo.

10. do 12. razred :

Nastavnici specijalizirani u jednom ili više nastavnih predmeta održavaju nastavu u skladu s programima CNED-a. Pedagoško osoblje ovih razreda se sastoji od kvalificiranih nastavnika. Učenici pišu testove pod istim uvjetima kao i učenici u Francuskoj te je njihova nastava vrlo slična onoj u matičnoj zemlji.
 
 
Kako upisati dijete u vrtić, osnovnu škole i srednju školu?
 

Procedura upisa u Francusku školu

Želite upisati Vaše dijete u Francusku školu :

1/ Ispunite elektronički dosje za predupis koji se nalazi na našim internet stranicama

2/ Dobit ćete povratno mailom potvrdu da smo primili zahtjev

Poslat ćemo Vam uz odgovor :

- broj dosjea

- obrazac za upis

- zdravstveni obrazac

- financijski pravilnik sa cjenikom

- obrazac za fakturiranje

3/ Slanje ispunjenog dosjea školi (mailom, poštom, dostavom)

Dokumenti koje treba priložiti uz dosje :

Preslika rodnog lista za hrvatsku djecu / Preslika obiteljske knjižice

Liječnička potvrda da je dijete sposobno za boravak u kolektivu (za vrtić i 1. razred)

Preslika školske knjižice od prošle godine (ili od godine u tijeku)

Potvrda ili svjedodžba prijelaznica

Preslika knižice cijepljenja

Ispunjeni zdravstveni obrazac

Mogući dodaci dosjeu škole

Obrazac za fakturiranje

1 fotografiju zalijepiti na obrazac za upis

 

- trebate uplatiti roškove upisnine virmanom (za sva plaćanja prije 30. lipnja 2018. dobivate popust od 50% na troškove upisnine)

Upis je potvrđen kada su troškovi upisnine podmireni

4/ Nakon dostave sve podrebne dokumentacije i potvrde o uplati, dobit ćete pismenu potvrdu da je Vaše dijete upisano u školu, te eventualno datum za testiranje (vd. opaske).

 5/ Prije polaska u školu trebate doći s Vašim djetetom u tajništvo : dostaviti potpunu dokumentaciju te aktualizirati osobne podatke

Opaske:

 · Djeca koja ne dolaze iz priznatog školskog sustava od strane francuskog Ministarstva obrazovanja (Škole iz Francuske ili škole koje pripadaju mreži AEFE) trebaju obaviti test znanja. Test omogućava odrediti odgovarajući razred ovisno o dobi i nivou znanja.

  • · Djeca koja imaju francusko državljanstvo mogu dobiti stipendiju za školarinu. Zahtjev s potrebnim dokumentima treba dostaviti konzularniom uredu pri Veleposlanstvu Francuske u Hrvatskoj. Više informacija: http://www.efz.hr/index.php/s/les-bourses-scolaires .

 

Dodatna napomena za upis u srednju školu – lycée (od 10. do 12. razreda) ?
 
Tajništvo škole obavlja upise u francuski Nacionalni centar za dopisnu nastavu, tzv. CNED, kao i prijave za ispite. Ujedno vodi brigu o otpremanju i zaprimanju ispravljenih zadaća i ispita kao što može i preuzeti narudžbu školskih udžbenika na popisu CNED-a uz avansno plaćanje po narudžbi.
 
Mogu li učenici koji se vraćaju u Francusku bez problema nastaviti obrazovanje u školskom sustavu u Francuskoj?
 
Naravno da mogu. Bilo koji učenik iz Francuske škole u Zagrebu može nastaviti školovanje u bilo kojoj francuskoj školskoj ustanovi u Francuskoj i izvan Francuske.

 

Last Updated on Wednesday, 28 February 2018 09:14

June 2018
S M T W T F S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nadolazeći događaji

No eventsKontaktirajte nas

  • Adresa: 36 Fratrovac, Zagreb, 10 000, Hrvatska
  • Tel: 00385 (01) 234.77.10
  • Fax: 00385 (01) 234.76.96
  • Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.